Struikrover Dag Verslag 6 Mei

Een stralende dag op een volop bloeiende Fruithof. Nog niet de bloemen, wel staan de fruit struiken uitbundig te bloeien. Zoals bijvoorbeeld deze Aroniabes die prachtig straalt.

Vorig jaar zaaide Vince Incarnaat klaver in de tunnelkas en dachten we dat er iets anders opkwam. Dit jaar echter kwam er volop Incarnaatklaver op, wat een zeer geschikte groenbemester is.

In de tunnelkas kweken we planten zelf op en zien we de Loopkamille, echt iets voor een beleeftuin, je kunt er namelijk over heen lopen en dan gaat de kamille geuren.

In de tunnelkas zien we deze Rode Wonderboom groeien. Wat zou het wonder van deze boom zijn?

Het was een dagje spitten en kluiten schudden ook, helemaal synchroon kwam de Struikrover met een auto vol planten die hij had uitgestoken uit een tuin die ging verdwijnen, onder andere mooie vlinderstruiken.

De Struikrover was ook langs geweest bij een asperge teller in Katlijk bij Heerenveen. Met 50 Asperge planten kwam hij terug.

Samen met Fedor zijn deze vaste groenteplanten vandaag in de “nieuwe” groentehoek geplant.

Nico de Landheer kwam even polshoogte nemen en beschouwde de nieuwe groenten en kruiden hoek, toen Anne & Rosa en de kleine ook nog even langskwamen.

Vandaag hebben we Paardebloemen geplukt om vanavond nog siroop te maken. Na het plukken kon Fedor mooi de hele Fruithof maaien en is het weer netjes. Kijk hier onze Paardebloem prinsessen.

Het bleek volgens een succesvol uitgevoerd experiment dat de Paardebloem stengel in water opkrult. De demonstratie toonde aan dat dit inderdaad perfect is.

De draagbaar met alle zaden staat hier klaar voor de pluktuin. Gaan de Struikrovers het wagen om buiten te zaaien? Wordt vervolgt..