Sinds de start in oktober 2013 zijn we druk aan het planten geweest. We begonnen met blauwe- en rode bessenstruiken, daar zijn tussentijds nog 18 verschillende vruchtenstruiken bij gekomen! De blauwe bes, framboos en braam zijn onze hoofdgewassen maar binnen enkele jaren hopen we van veel anderen vruchten ook goed te kunnen oogsten. Op het perceel van 1,36 hectare zijn nu ruim 4000 vruchtenstruiken en stekken geplant, een lust voor het oog en we verheugen ons op de eerste vruchten. Bij de honingbessen zijn al bloemen gespot en vele andere struiken komen nu in blad, prachtig!

spring time

Afgelopen maand is het bedrijf van start gegaan. Het is de bedoeling het prachtige veld om te toveren tot een mooi fruitteelt bedrijf vol struiken waar heerlijke bessen aan komen. De eerste blauwe- en rode bessenstruiken zijn gekocht, we gaan ze eind oktober en begin november in Lanaken (België) uitgraven en op de Fruithof aanplanten!

Klik op de 'Lees meer' hieronder: Op de foto’s ziet u een deel van de ruim 200 rode bessenstruiken en ruim 400 blauwe bessenstruiken! En alle stappen die er aan het planten vooraf gaan: Grasstroken plaggen, plaggen oprollen en opruimen, plantgaten graven, deze vullen met compost, struiken planten, aanaarden, houtsnippers strooien (bij de blauwe bessen) en dán een paar plaatjes van de geplante struiken!

Vandaag gaat het bedrijf van start! De eigenaar van het veld achter basisschool De Striepe wil zijn grond aan ons verpachten. Op ongeveer anderhalve hectare grond zal komende maanden Fruithof de Struikrover ontstaan.
Klik op de 'Lees meer' hieronder voor foto’s van het prachtige veld waar de Fruithof zal worden aangelegd.